O Alcatel-u

Podjetje ALCATEL MOBILE PHONES je bilo ustanovljeno že sredi 90-ih let prejšnjega stoletja. Uspešen preboj na trg mobilnih telefonov je podjetju uspel l.1998, ko je bil predstavljen model ALCATEL ONE TOUCH EASY, ki se je uspešno prodajal na Evropskih trgih. Zanimivost pri tem modelu je,da je deloval na običajne AAA baterije.

Sledilo je poslovno zelo uspešno obdobje do leta 2000, ko je podjetje zašlo v krizo. Ponoven vzpon podjetja se je pričel leta 2004, ko je prišlo do združitve podjetja ALCATEL MOBILE in TCL CORPORATION.

TCL CORPORATION s sedežem v Huizhou na Kitajskem je 25. največji svetovni proizvajalec potrošne elektronike in 6. največji proizvajalec televizorjev vseh vrst na svetu. Od združitve dalje se je rast proizvodnje in prodaje mobilnih telefonov strmo dvigovala in v letu 2010 že dosegla obseg 14 mio.prodanih telefonov, leta 2011 pa že skoraj 20 mio.telefonov.

Od leta 1998 je blagovna znamka mobilnih telefonov ALCATEL prisotna tudi na slovenskem trgu in od sredine leta 2011, ko je podjetje TEHNO MOBIL D.O.O. prevzelo distribucijo, se je pričel ponovni vzpon prodaje. V letu 2011 smo predstavili prvi pametni telefon z ANDROID OS, v letu 2012 pa že 10 različnih modelov pametnih telefonov.

Spoštovani,na spletnem mestu www.tehnomobil.si piškotke uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani in vaše edinstvene izkušnje ob obisku. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information